Geschiedenis

De oorsprong van Juwelier Van Doorm gaat terug naar het jaar 1921, waar de eerste generatie Van Doorm een winkel opende aan de Dijkweg 1. Eigenaar Evert Willem van Doorm schreef zich in 1922 in bij de Kamer van Koophandel: de officiële start van een lange generatie in het juweliersvak!

Rond 1930 verhuisde de winkel naar Brinkstraat 18. Maar twee jaar later werden Evert Willem en zijn vrouw Christina opgeschrikt door een grote brand boven de winkel, waardoor ze na twee jaar verhuisden naar brinkstraat 16. In 1939 werd dit pand officieel aangekocht.

In 1943 nam de tweede generatie het stokje over: Wim van Doorm. Hij was goudsmid en meester opticien. Ook zijn vrouw Jannie van Oostveen was als gastvrouw en adviseur in de winkel te vinden. Naast de verkoop en reparatie van sieraden en horloges, verkochten en repareerden ze ook brillen. 

                   

De derde generatie, Dick van Doorm en zijn vrouw Jannie van der Heiden, kwam in 1960 in de zaak. In die tijd werd ook het pand aan de Brinkstraat 14 aangekocht; er volgde een grote verbouwing om van twee zaken één te maken. In het gedeelte van nummer 14 werd een optiekgedeelte ingericht. In het nummer 16-gedeelte werden de sieraden en horloges verkocht. Aantal jaren later heeft het optiekgedeelte ruimte gemaakt voor klokken.

                

De huidige eigenaar Edwin van Doorm is de vierde generatie die vanaf 1990 in de zaak staat. De in 1991 geplande verbouwing, werd uitgesteld door het plotseling overlijden van zijn vader Dick. Maar in 1995 vond de heropening van de winkel dan toch plaats. De winkel heeft in 2012 nog een kleine opfrisbeurt gekregen.

Het is uniek dat bij alle vier de generaties de partners meewerkten in de zaak. Dit maakt Juwelier Van Doorm een (h)echt familiebedrijf!

Juwelier van Doorm al 4 generaties lang liefde voor het vak.

Krantenartikel in de AD Amersfoort

Onlangs zijn wij benaderd door Mevrouw Lutske Bonsma van de AD of zij een artikel mocht schrijven over ons familiebedrijf. Op 26 augustus 2021 is het artikel gepubliceerd. Lees hier het hele artikel.

Nieuw in onze collectie Raymond Weil.

Wij hebben onze collectie versterkt met Raymond Weil een elegante en tijdloze Zwitsers horloge merk voor zowel dames als heren. Kenmerkend voor de collectie is de hoge mate van kwaliteit tegen een relatief betaalbare prijs. Zie ook onze Raymond Weil merkpagina.

Nieuw in onze collectie watchwinders en bijouteriedozen.

Gemaakt voor echte horloge-liefhebbers: de producten van Wolf beschermen uw kostbaarheden en houden uw horloges altijd perfect gewonden. WOLF-opbergers organiseren en beschermen horloges en sieraden, én sieren je huis.  Zie ook onze Wolf merkpagina.